Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОБРАЗЪТ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЛУЖИТЕЛ СЕ ЯВИЛ НА РАБОТА!

Иван Шопов

web

Скопие, 30 ноември 2015 г.

Мнозина от служителите в Министерството на транспорта и комуникациите казват, че са доживели да видят чудо, когато миналия петък образът на техния колега от отдела за клатене на крака се явил на работа.

От министерството все още не са излезли с официална позиция, но в социалните мрежи вече циркулират снимки, на които 42-годишният Митре Василевски е седнал на бюрото си и разглежда куп документи.

"Сигурна съм, че това беше Митре. Появи се за миг, взе листовка за един от спортните залози, попълни няколко фиша и пак излезе" - разказа колежката му Марияна Атанасова.

"Колегите започнаха да се щипят, не можеха да повярват, че е той, защото Митре, нищо, че ни е колега, спада към групата на онези, които никога не идват на работа. След като се консултирахме помежду си, всички се убедихме, че сме видели едно и също и се прекръстихме, а част от колегите набожно докоснаха бюрото, стола и компютъра му" - добави Марияна.

Останалите колеги на Митре от отдела за клатене на крака, които намерихме в едно от съседните кафенета, отрекоха да се е случило такова нещо.

"Митре през цялото време е с нас, по кафенетата или в игралните зали. Снимките, които се въртят из интернет, са монтажи. Той никога не би дал лош пример на останалите колеги с явяване на работа" - казва Петко, колега на Митре, с когото работят в същия отдел.

Макар повече от 30 души да твърдят, че са били свидетели на чудото, голяма част от работещите в държавната администрация не вярват, че това е възможно.

"Само измислят разни истории. Коя ще бъде следващата? Ще ни убеждават, че служител от държавната администрация се е върнал навреме от обедна почивка ли?!" - казва Стойна Ленчаровска, съветник по гледане на кафе в Министерството на икономиката.

 

 

© Иван Шопов
© Таня Попова, превод от македонски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 20.11.2020, № 11 (252)