Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛИТЕРАТУРЕН КРИТИК ПРОЧЕЛ КНИГАТА, КОЯТО ПРЕДСТАВЯЛ

Иван Шопов

web

Скопие, 13 април 2016 г.

Македонският професор и философ Платон Клатимудчев от Института за преливане от пусто в празно шокира македонската общественост на представянето на книгата "Метафизика на мезето" от колегата му Стоян Пантагрюелчев.

Точно така, добре ориентираната публика, която досега е присъствала на стотици премиери, забелязала, че Клатимудчев, според начина, по който говорел за книгата, очевидно я бил прочел. "Вместо да нахвърля общи неща, професорът на два-три пъти спомена конкретни места от книгата. Мислехме, че е случайност, но когато продължи по същия начин, разбрахме, че той наистина е прочел творбата" - разказва един от посетителите на представянето.

В част от културните среди в страната това необичайно явление предизвика радост и въодушевление, но колегите на Платон Клатимудчев са обезпокоени.

"Надяваме се, че става въпрос за някакво изключение и Платон няма да продължи тази практика. В противен случай така би застрашил колегите си, които може би също ще бъдат принудени да четат книгите, които представят" - казва един от колегите на професора, който пожела да остане анонимен.

 

 

© Иван Шопов
© Таня Попова, превод от македонски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 19.01.2021, № 1 (254)