Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БОЯН ЛЮБЕНОВИЧ
=============================

Боян ЛюбеновичБоян Любенович - сръбски сатирик, афорист и детски писател, е роден на 12.08.1972 г. в Белград. Той е дипломиран юрист, но се занимава с журналистика и писане. Работил е като журналист в информационната служба на Община Белград, сътрудник, колумнист и редактор на сатирични страници и рубрики в различни издания. Първия си разказ публикува през 1992 г., издал е 16 авторски книги (една в съавторство) - романи, разкази и афоризми (7 за деца), написал е два театрални сценария, получил е 15 литературни награди. Негови разкази и афоризми са превеждани на български, унгарски, македонски и италиански език. Основател и председател е на неправителствената организация "Европейско движение за приятелство", член на Съюза на писателите в Сърбия и на Белградския афористичен кръг.

МИСЛИ

В превод от сръбски - Валентин Димитров

Афоризми
  Афоризми - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet