Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БЕЛЕЯТ СЕ

Весислава Савова

web

Двойка млади лъвове. Лежат неподвижно и излагат белите си козини на последните топли лъчи (все така ни заплашват "експертите" - последни, вярвам, за годината, били). Присвиват очи и дишат тежко, но те знаят как да се разхладят. Не могат да се справят само с едно. Ще познаете ли кое е то? Малки мушици, накацали около тези красиви жълто-зелени очи. Дори прочетох, че през 1962 година лъвовете от кратера на Нгоронгоро са били нападнати от (други) мухи, които довели до измирането на много от тези величествени представители на семейство Котки.

Гледам всичко това в YouTube и чета някакво електронно списание. Трябва да потърся капките за очи. Не срещу мухи - срещу изсушаване на лигавицата, защото вече ми се белее пред погледа. А лъвовете?

йога клас
все забравям мантрата
за вечност

 

 

© Весислава Савова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 03.10.2018, № 10 (227)