Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВАНЦЕТИ ВАСИЛЕВ
=============================

e-mail : vantzeti@gmail.com

Ванцети ВасилевВанцети Василев е роден в гр. Радомир. Завършва ВХТИ София и защитава дисертация в катедра "Mинералогия и петрография" при проф. к.м.г.н. Иван Борисов. Сменя няколко професии в заводите на гр. Перник, Радомир и Земен. Преследван от органите за сигурност като син на репресиран и концлагерист от лагера на о. Белене, през 1988 г. емигрира в Италия. От края на следващата година живее и работи в Ню Йорк. Автор е на книгите "Семената на страха" (1991), "Влаковете на Рим" (2006) и "Разкази от нюйоркската библиотека" (2011). Член е на редакционна колегия на нюйоркското издателство "Cross Cultural Communication" от 1991. Участва в литератерните фестивали в Бингамтън, щат Ню Йорк и Суонси, Великобритания. През 2013 година излиза книгата му "Да опаковаш вятъра. По стъпките на Жан-Клод и Кристо". Има публикувани разкази и есета в списанията "Море" и "Културна палитра", "Литературен вестник", в. "Про и Анти" и др.

ПРОЗА

Разкази
  Татуираните стършели
  Сойката

АТЕЛИЕ

Статии
  Опакованият Райхстаг

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet