Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Февруари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СТЕФАН ПОПОВ
=============================

Стефан ПоповСтефан Иванов Попов е роден в Шумен на 12.05.1919 г. в семейството на иконом Иван Дочев и презвитера Мария Дочева. По време на Втората световна война следва фармация в Загребския университет. Фелдфебел от на Н. В. Школата за запасни офицери, Княжево. В началото на 60-те години на XX век е началник на аптечен склад във Варна. Принуден е да напусне тази работа след обвинения, че е пял "фашистка" песен - "Лили Марлен". До пенсионирането си работи като аптекар в редица села, включително и на гара Хитрино (Шейтанджик). Автор е на множество разкази, описващи живота в Лудогорието и Шумен. Създава документация за унищожаването от комунистическите власти на старото гробище в Шумен, сега част от сбирката на Историческия музей в града. Почива на 97-годишна възраст на 21.09.2016 г.

ПРОЗА

 

Разкази
  Испанска муха

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2016
Електронно издателство LiterNet