Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НИЯ РАДЕВА
=============================

e-mail : niyaivanova@abv.bg

Ния РадеваНия Радева (доцент, доктор) е преподавател във Великотърновския университет по история на новобългарския книжовен език, съвременен български език и езикова култура. Научните й интереси са свързани с историята на българския език, с историята на новобългарския книжовен език, както и с процеси, протичащи в диалектите в областта на лексиката и словообразуването. Автор е на "Етюди върху явления от историята на българския език" (2012), "От езика на "История славянобългарска" към езика на нейните преписи. Част І" (2013), "Сборник текстове за семинарни занятия по история на българския книжовен език. (Втората половина на ХVІІІ в.-70-те години на ХІХ в.) (2016), както и на над 25 научни статии. Съавтор на учебни помагала.


ЕЗИКОЗНАНИЕ

Рецензии
  За монографията "Пуризмът в епохата на Българското възраждане"

 

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet