Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕЛЕНА КАНЕВСКА-НИКОЛОВА
=============================

e-mail : elenatn@abv.bg

Елена Каневска-НиколоваЕлена Каневска-Николова е родена в гр. Смолян през 1964 г. Завършила е българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 1998 г. защитава докторска дисертация на тема "Съвременната смолянска градска езикова ситуация", а през 2010 г. й е присъдена научната степен "доктор на филологическите науки" за успешно защитената дисертация на тема "Тройното членуване в родопските говори - диахронен, синхронен и футурологичен аспект". През 2002 г. е избрана за доцент, а през 2015 г. - за професор в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", Филиал - Смолян. Интересите й са в областта на диалектологията, социолингвистиката, ономастиката. Член е на Международното социолингвистическо дружество - София и на Съюза на учените в България. В конкурса за високи научни постижения на млад учен в областта на хуманитарните науки е удостоена от СУБ с грамота през 1999 г. и с диплом през 2002 г. Има над 120 публикации в страната и чужбина, от които 7 книги (3-те в съавторство).

ЕЗИКОЗНАНИЕ

Статии
  Наблюдения върху собствените имена в две преправки на Паисиевата История (Рилската и Поп-Йоановата)

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet