Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ
=============================

e-mail : n_a_hristov@abv.bg

Николай АнгеловНиколай Ангелов е роден в гр. Габрово на 22.07.1964 г. Завърва средното си образование в Априловска гимназия, а висшето - в Юридически факултет на СУ "Кл. Охридски" през 1991 г. Определя се като юрист по образование, адвокат по професия и писател по хоби. Автор е на хумористичния сборник разкази и фейлетони "Предател на щат" (1994), отличена с наградата на МОНТ за студентска книга за 1995 г., на научно-популярния сборник "Ловът на души (Книга за сектите)" (1998) за нетрадиционните култове у нас, адресирана към учениците в горните курсове и студентите, и на есеистичния сборник "Барутен погреб! Митове и притчи" (2005). Комедията му "Предател на щат" (2004) е публикувана в сборника "Тринадесет фестивални пиеси 2004 г.", а пиесата му "Балада за Джон и Убиец", за убийството на Дж. Ленън, е публикувана в списание "Света гора" на Великотърновския университет - бр. "Ж". Тя е играна два сезона в ДТ "Рачо Стоянов" - Габрово и представена в НДК - София през пролетните празници на културата - 1997 г. Публикувал е цикъл есета “Балканска сюита" (2003) в сп. "Съвременник" , а също в "Пламък", "Везни" и "Правен свят". Публикувал е и във в. “Век 21", "Литературен вестник", "Континент", "Български писател", "Дума", "Сега" и "Словото днес".

ДРАМАТУРГИЯ

Пиеси
  Балада за Джон и Убиец

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2015
Електронно издателство LiterNet