Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРИЯ ПИЛЕВА
=============================

e-mail : marywinny@abv.bg

Мария ПилеваМария Пилева е родена на 03.11.1972 г. в гр. София. Завършва специалност "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски" (2011) и магистърската програма "Преводач-редактор" (2012), в рамките на която защитава тезата "Българската рецепция на преводите на "Чичо Томовата колиба" на Хариет Бийчър Стоу" (2012). Специализира в Тюбингенския университет Eberhard-Karls Universitat (2015). През 2016 г. защитава докторат на тема "Религиозни мотиви в българските преводи на англоезична белетристика през ХІХ век". Изследователските й интереси са в областта на литературознанието, религията, теорията на превода. Занимава се с редактиране и превод и е автор на разкази и публицистични материали, публикувани в сп. "Лия". Участва в съставителството на три сборника от научни конференции. Нейни студии и статии са публикувани в "Литературен вестник", сп. "Литературна мисъл", "Литературата", "Littera et Lingua", в годишници и сборници на СУ, БСУ и др.

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

 

Рецензии
  Живи бонбони

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2016
Електронно издателство LiterNet