Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ФИЛИП ДАХИЛОВ
=============================

Филип ДахиловФилип Дахилов е автор на три романа: "Отец Лаврентий" (1998), "Хроника на жестоките дни" (2011), "Метафизика в есенните пространства" (2005), и на няколко новели и есета. Основната част от тази малка по обем литература е писана през 60-те и 70-те години на миналия век, но преди 1989 г. не е публикуван нито ред от нея. Георги Мишев - един от малцината, прочели по онова време ръкописа на "Хроника на жестоките дни" - в предговора си към първото издание свидетелства, че дори посъветвал автора да го изгори или зарови в земята. Вместо в земята авторът "заровил" цялото си творчество в чекмеджето на времето. "Ексхумацията" е извършена едва след 1989 г. Романите "Отец Лаврентий" и "Метафизика в есенните пространства" (преведен и във Франция) са издадени след спечелени конкурси на Националния център за книгата към Министерството на културата.

ПРОЗА

Разкази
  Диалог с Царицата майка

Новели
  Една нощ в София

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2015-2016
Електронно издателство LiterNet