Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИМО Т. ДИМОВ
=============================

e-mail : dimov.bg@abv.bg

Димо Т. ДимовДимо Тодоров Димов е роден през 1978 г. в гр. Стара Загора. Има бакалавърска степен по икономика от Нов български университет (2009), магистърска степен по история от СУ "Климент Охридски" (2012) и магистърска степен по психология от СУ "Климент Охридски" (2013). В момента е редовен докторант по съвременна руска литература в СУ "Климент Охридски". Негови разкази, есета, пътеписи и приказки са излизали във вестниците "Литературен вестник", "Дневник", "Телескоп", в "Портал Култура", в сп. "Алтера", "Следва", онлайн изданието на сп. "Гранта" и др. Носител е на награди и отличия в литературни конкурси, по-важните от които са: втора награда в четвърти национален конкурс за фантастична приказка (посветен на Международната година на астрономията 2009); първа награда в конкурс за есеистика "Цветан Стоянов" (2009); трето място в юбилейния конкурс за есеистика "Цветан Стоянов" (2010); трето място в националния конкурс за къс разказ "Рашко Сугарев" (2012); второ място в конкурса за кратка проза, организиран от LiterNet & eRunsMagazine (2014).

ПРОЗА

Кратка проза
  В коридора

В превод на английски - Craig Hasbrouck, Веселин Веселинов

  In the corridor

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2014
Електронно издателство LiterNet