Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
ВЕНЕЛИН ГРУДКОВ
=============================

Венелин Грудков е роден на 01.03.1958 г. в гр. Плевен. През 1982 г. завършва специалност Българска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". От 1989 год. е редовен асистент по Старобългарска литература в катедра "Българска литература" към Филологическия факултет на ВТУ. Защитава докторска дисертация през 1996 год. на тема "Агиографски произведения от края на ХII и първата половина на ХIII в., свързани с Търново". Автор е на повече от 20 статии, свързани с установяването на сакралния пантеон на Втората българска държава. Научните му интереси са в областта на литературата на Втората българска държава.

БИБЛИОГРАФИИ

Библиографии
  Венелин Грудков. Библиография

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2001
Електронно издателство LiterNet