Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ФИЛМОГРАФИЯ (1971-1975)

Милена Цветкова

web | Книги и четене в аудиовизуална трансмедийност

1971

141. Захвърлете книгите, излизаме на улицата = Sho o suteyo machi e deyou = Throw away your books, rally in the streets (Shuji Terayama, 1971)1

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0228853

Филм за самотата, непримиримостта, борбата и надеждата в контекста на движението на ситуационалистите. Главният герой е юноша, посветен на порастването си и на търсенето на свое място в обществото.

Захвърлете книгите, излизаме на улицата = Sho o suteyo machi e deyou = Throw away your books, rally in the streets (Shuji Terayama, 1971) - 1

Захвърлете книгите, излизаме на улицата = Sho o suteyo machi e deyou = Throw away your books, rally in the streets (Shuji Terayama, 1971) - 2

Захвърлете книгите, излизаме на улицата = Sho o suteyo machi e deyou = Throw away your books, rally in the streets (Shuji Terayama, 1971) - 3

142. Код Цезар = Und Jimmy ging zum Regenbogen (1971)2

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0067902

Базиран на: Зимел, Йоханес Марио. Код Цезар: [Кримин. роман]. Прев. от нем. Нона Тонева-Радева. София: Жар; Едем 21, 1995. 480 с. (ориг. Simmel, Johannes Mario. Und Jimmy ging zum Regenbogen: Roman. Mu?nchen: Droemer Knaur, 1970. 736 p.)

Млад аржентински лекар, пристигнал в Берлин за тялото на покойния си баща, издирва убиеца му. Оказва се, че това е възрастна служителка в градската библиотека, поднесла на баща му чашата с отрова. Ключови акценти са една антикварна книжарница, един стих за дешифриране на тайно знание; тайник за пренасяне на пари в издълбана книга.

Код Цезар = Und Jimmy ging zum Regenbogen (1971) - 1

Код Цезар = Und Jimmy ging zum Regenbogen (1971) - 2

Код Цезар = Und Jimmy ging zum Regenbogen (1971) - 3

143. Коломбо: Убийство по книга = Columbo: сезон 1, епизод 1: Murder by the Book (15.09.1971)3

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0066932

Хитрият и по-неспособен писател от творчески тандем за трилъри решава да се избави от своя партньор - писателя Джим Ферис, след като узнава намерението му да продължи като самостоятелен автор. Примамва го в дома си, като оставя по пътя фалшиви улики, и го убива. Оказва се обаче, че идеални престъпления съществуват само в книгите. Детективът, лейтенант Коломбо, е по следите на убиеца.

Коломбо: Убийство по книга = Columbo: сезон 1, епизод 1: Murder by the Book (15.09.1971) - 1

Коломбо: Убийство по книга = Columbo: сезон 1, епизод 1: Murder by the Book (15.09.1971) - 2

Коломбо: Убийство по книга = Columbo: сезон 1, епизод 1: Murder by the Book (15.09.1971) - 3

144. I'm Going to Get You... Elliot Boy = Caged Men Plus One Woman (1971)4

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0207365

Филмът е шокиращ портрет на живота в един корумпиран затвор и примитивната игра на оцеляване. Елиът, осъден след грабеж на банка, се озовава в затвор, където старите затворници гледат на новодошлите като "прясно месо" и плячка. Похотливият затворник Евънс е дружелюбно настроен и прави услуга на Елиът да си намери работа в библиотеката на затвора. Библиотекарят Джоузи се оказва андрогин (травестит). Елиът се сприятелява с него, а той го предупреждава, че Евънс е психопат и старателно му обяснява разликата между хомосексуален мъж и сексуален перверзник (какъвто е Евънс).

I'm Going to Get You... Elliot Boy = Caged Men Plus One Woman (1971) - 1

I'm Going to Get You... Elliot Boy = Caged Men Plus One Woman (1971) - 2

I'm Going to Get You... Elliot Boy = Caged Men Plus One Woman (1971) - 3

1972

145. Пилат и другите = Pilatus und andere, Ein Film fur Karfreitag (1972)5

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0068894

Базиран на: Булгаков, Михаил. Майстора и Маргарита: Роман. Прев. от рус. Лиляна Минкова. София: Народна култура, 1981. 407 с. (ориг. Мастер и Маргарита, 1966-1967)

Филмът на Анджей Вайда е от типа екранизации на литературно произведение, които го "дописват" и интерпретират. От двата времеви пласта в романа за екранната версия е взет само новозаветният сюжет, т.е. написаното от Майстора. И докато в романа текстът сякаш се пише пред очите на читателя, във филмовия разказ зрителят "влиза" в текста. В тази екранизация част от героите са репрезентирани в съвременници - Юда предава Исус от уличен телефон, а когато окачва слушалката, в краката му се изсипват 13-те сребърника; кръстният път е заснет по улиците на Франкфурт на Майн; Матей Леви се държи като съвременен репортер от Голгота. Зрителят сякаш присъства на пряка ретранслация на събитията.

Пилат и другите = Pilatus und andere, Ein Film fur Karfreitag (1972)

146. Соларис = Солярис (1972)6

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0069293

Базиран на: Лем, Станислав. Соларис: Роман. Прев. от пол. Андреана Радева. София: Народна култура, 1965. 192 с. (ориг. Солярис, 1961)

На планетата Соларис океанът е мислеща субстанция, която материализира терзанията на космонавтите от сънищата им. Типичното за библиотеката пространство на тишината е използвано за смислопораждаща символика и конкретно за звукови послания. Шумоленето на страниците или звънът на счупената чаша в сцената в библиотеката са необходими елементи за разбиране на душевното състояние на героите. Например, докато Хари търси нещо в една книга, камерата се фокусира върху детайлите и чуваме допълващи звукови ефекти (същата символика е използвана и във филма "Човекът, който падна на Земята" ("The Man Who Fell to Earth", 1976), когато д-р Натан Брайс разлиства книгата, която е получил от дъщеря си за рождения си ден). Посещението в библиотеката, заедно с преживяванията в левитация на репродукции на изобразителното изкуство, е един от начините не-човекът Хари, имитиращ покойната жена на Крис, да се опита да се "очовечи". По режисьорско решение на мястото на функционалната библиотека от романа на Станислав Лем във филма съществува "кабинет за психично разтоварване". В този филм режисьорът Андрей Тарковски прогнозира появата на 60-инчовия широкоекранен телевизор.

Видео сцена:
Разговор в библиотеката = Солярис

https://www.youtube.com/watch?v=mQVCPtsERaE

Соларис = Солярис (1972) - 1

Соларис = Солярис (1972) - 2

Соларис = Солярис (1972) - 3

147. Човекът от Ла Манча = Man of La Mancha (1972)7

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0068909

Базиран на: Сервантес Сааведра, Мигел де. Дон Кихот. Прев. и подбор Димитър Подвързачов; Състав. Тина Велева; Предг. Богдан Богданов. 6. изд. София: Скорпио ви, 2004. 255 с. (ориг. Don Quijote de la Mancha, 1605-1615)

Мюзикълът, създаден по пиесата на Дейл Васерман, интерпретира разказа за "лудия" рицар, в която участва самият автор - Мигел де Сервантес. Докато е арестуван, хвърлен в тъмница и очаква съдебния процес пред испанската инквизиция, се опитва да опази своя мистериозен ръкопис. В него е описана историята на провинциалния благородник Дон Кихот, прекарващ цялото си време в четене на рицарски романи, които така обсебили съзнанието му, че започнал да се отъждествява с героите в тях.

Човекът от Ла Манча = Man of La Mancha (1972)

1973

148. Великолепният = Le Magnifique = The Man from Acapulco (1973)8

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0070354

Филмът е портрет на самотен и странен писател, който умее да се пренася в своята измислена реалност. Франсоа Мерлен е автор на серия евтини шпионски книги с главен герой безстрашния и изобретателен суперагент Боб Сен-Клер. Обича да се изживява като героя си и да смесва ежедневни с фикционални характери. С точност на часовник всеки месец е длъжен да предава нова книга на своя издател Шарон. Но притискан от него, вече с отвращение пише 43-тата си творба. Не му достига въображение, за да измисля все нови и нови колизии за сюжетите си. И решава да въплъти собственото си ежедневие в предстоящия роман. По страниците той проектира себе си в главния герой Боб Сен-Клер - най-търсения таен агент в света, а за останалите действащи лица използва преките впечатления и външните белези на околните. Омразният му издател Шарон се появява като полковник Карпов - коварен шеф на албанското разузнаване, а красивата си съседка Кристина, по която тайно страда и която пише социологическа дисертация за "феномена Боб Сен-Клер", авторът превръща в съблазнителната шпионка Татяна, помощник на Боб в рискованите му мисии. Франсоа ще успее да допише новия си роман едва след като разбере, че Кристина повече харесва хора като него, а не като неговия супергерой.

Великолепният = Le Magnifique = The Man from Acapulco (1973) - 1

Великолепният = Le Magnifique = The Man from Acapulco (1973) - 2

Великолепният = Le Magnifique = The Man from Acapulco (1973) - 3

149. Джейн Еър = Jane Eyre (ТВ сериал, 1973)9

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0207892

Базиран на: Бронте, Шарлот. Джейн Еър: роман. Прев. от англ. Христо Кънев. Пловдив: ИК Хермес, 2013. 528 с. (ориг. Jane Eyre, 1847)

Телевизионна адаптация на литературния шедьовър в минисерии с подчертано присъствие на мотива за четенето и книгите.

150. Дон Кихот = Don Quixote (1973)10

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0069991

Базиран на: Сервантес Сааведра, Мигел де. Дон Кихот. Прев. и подбор Димитър Подвързачов; Състав. Тина Велева; Предг. Богдан Богданов. 6. изд. София: Скорпио ви, 2004. 255 с. (ориг. Don Quijote de la Mancha, 1605-1615)

Нова екранизация на произведението за знаменития идалго Дон Кихот, обсебен от четенето на рицарски истории, които моделират съзнанието и поведението му.

151. Зеленият сойлент = Soylent Green (1973)11

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0070723

Базиран на: Harrison, Harry. Make Room! Make Room! New York: Doubleday, 1966

В този научнофантастичен филм хората през 2022 г. са така дехуманизирани, че се идентифицират с имена на професии. Жените компаньонки са "мебели", библиотекарят е "книга" (във филма няма компютър, цивилизацията е дегенерирала), библиотеката е Върховната размяна ("Позволено само за книги" вместо "Позволено само за служители"). Начело е зряла жена, Водач на Размяната, към нея се обръщат с "Ваша чест". Полицейският детектив се нарича Полицейска книга. Хартия и моливи не достигат, книгите са рядкост, дори и тези в Размяната са от преди 20 години. Истината от книгите е заплаха и разрушение за героите. Подобна е книгата на Джон Хърси "Моята петиция за повече пространство" ("My Petition for More Space", 1974).

Зеленият сойлент = Soylent Green (1973)

152. Изпитът = The Paper Chase (1973)12

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0070509

Базиран на: Osborn, John Jay. The Paper Chase. Boston: Houghton Mifflin, 1971. 181 p.

Джеймс Харт е първокурсник в юридическия факултет на Харвард. Той се опитва да завърши учебната година и да защити курсов проект под научното ръководство на строг професор - легендарния Чарлз Кингсфилд. Използвайки метода на Сократ, професорът спори със студентите си по въпроси, изискващи точност и креативност, и често унижава онези, които не са в състояние да отговорят. Харт е обсебен от дисциплината на Кингсфилд - договорно право. Чете всичко по тази тема, включително всички документи, които не са в задължителния списък. Той отива толкова далеч, че тайно влиза в библиотеката да чете оригиналните лекционни записки на Кингсфилд. С помощта на работни групи със своите състуденти, с много четене и учене Харт става един от най-умните студенти в курса. Истинското предизвикателство пред академичния му успех е изненадата, че момичето, с което се среща, е дъщерята на неговия професор.

Изпитът = The Paper Chase (1973) - 1

Изпитът = The Paper Chase (1973) - 2

Изпитът = The Paper Chase (1973) - 3

153. Плетеният човек = The Wicker Man (1973)13

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0070917

Базиран на: Pinner, David. Ritual. London: New Authors, 1967. 220 p.

Книга, базирана на филма: Hardy, Robin and Anthony Shaffer. The Wicker Man. New York: Crown Publishers, Inc., 1978. 216 p.

Полицаят Хауи, който разследва предполагаемо убийство на момиче на шотландски остров, се насочва към градската библиотека. В една илюстрирана научна книга намира ключовата за миналите и последващите събития информация за древен езически ритуал.

Плетеният човек = The Wicker Man (1973) - 1

Плетеният човек = The Wicker Man (1973) - 2

154. Секрет = Sekret (1973)14

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0070661

След смъртта на професор Левицки жена му Стефания случайно разбира, че е имал тайно жилище, в което водел "втори живот". Там вдовицата намира дневник със старателно записвани истории с жени. Решава да провери лично всяко от записаните имена. Стефания е на прага на преоценката на целия си щастлив живот на базата на случайна информация. Филмът е за неуловимата дефиниция за щастие.

Секрет = Sekret (1973) - 1

Секрет = Sekret (1973) - 2

Секрет = Sekret (1973) - 3

1974

155. Коломбо: Публикувай или умри = Columbo: сезон 3, епизод 5: Publish or Perish (18.01.1974)15

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0071349

Издател наема маниак по експлозивите за убийството на най-продавания автор на сексуални романи. Детективът лейтенант Коломбо разследва случая.

Коломбо: Публикувай или умри = Columbo: сезон 3, епизод 5: Publish or Perish (18.01.1974) - 1

Коломбо: Публикувай или умри = Columbo: сезон 3, епизод 5: Publish or Perish (18.01.1974) - 2

1975

156. Ролербол = Roller Ball (1975)16

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0073631

Американският Sci-Fi филм "Ролербол" показва образа на бъдещата планетарна библиотека. През 2018 г. резюметата на всички книги са записани в паметта на централния компютър на планетата (с името "Нула") с твърде съмнителна надеждност. Доказателство за това става загубването на "целия ХІV век". Но вече всички хора търсят отговори на въпросите си именно в този компютър, а не в оригиналите.

Сцени на бъдещето на библиотеката:
Future of libraries 1
http://www.youtube.com/watch?v=LXjl87pwoOs

Future of libraries 2
http://www.youtube.com/watch?v=vDWKJPu7hIw

Ролербол = Roller Ball (1975) - 1

Ролербол = Roller Ball (1975) - 2

157. Трите дни на Кондора = The Three Days of the Condor (1975)17

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0073802

Базиран на: Грейди, Джеймс. Шестте дни на Кондора: Роман. Прев. от англ. Милена Григорова. София: Атика, 1992. 176 с. (ориг. Six Days of the Condor, 1974)

Джо Търнър "Кондора" е анализатор в един от секретните отдели на ЦРУ в Ню Йорк, маскиран под названието "Американско литературно-историческо дружество". Работата му е да чете и анализира книги, вестници и списания от целия свят, търсейки скрити значения и нови идеи. В задълженията му влиза да чете и нискокачествени трилъри, в които се съдържат описания на "оригинални техники". Когато дежурният на спешния телефон не вярва на съобщението му за груповото убийство на всичките му колеги, Кондора изкрещява: "Не съм агент. Просто чета книги!". Кондора се отличава с изключително добра памет и аналитико-синтетични способности - прочетеното за служебни цели не е прехвърлено автоматично в компютърните файлове, а в този критичен момент му помага да разплете конспирацията. Една сцена, където агентите на ЦРУ обсъждат Кондора, е показателна за това негово предимство. "Агент: "Откъде е научил основните тактики?". Хигинс: "Чете". Агент: "Какво означава това, по дяволите?". Хигинс: "Означава, сър, че той чете всичко".

Трите дни на Кондора = The Three Days of the Condor (1975) - 1

Трите дни на Кондора = The Three Days of the Condor (1975) - 2

Трите дни на Кондора = The Three Days of the Condor (1975) - 3

 

 

БЕЛЕЖКИ

1. Sho o suteyo machi e deyo. Directed, produced, written by Terayama ShuIji. Cast Sasaki Hideaki, Saito? Masaharu, Kobayashi Yukiko, Tanaka Fudeko. Tokyo: King Record Co., 1971. 1 videocassette (138 min.): sd., col.; 1/2 in. [обратно]

2. Und Jimmy ging zum Regenbogen. Directed by Alfred Vohrer; screenplay Manfred Purzer; produced by Luggi Waldleitner; novel by Johannes Mario Simmel; Alain Noury, Horst Tappert, Konrad Georg, Horst Frank. West Germany: Inter-Verleih Film-Gesellschaft, 1971. (133 min.): mono; b&w. [обратно]

3. Columbo: Murder by the book. Directed by Steven Spielberg; written by Steven Bochco; Peter Falk, Jack Cassidy, Rosemary Forsyth. Universal City, Calif.: Universal City Studios, MCA Home Video, 1971. 1 videocassette (79 min.): sd., col.; 1/2 in. [обратно]

4. I'm Going to Get You... Elliot Boy. Directed by Edward J. Forsythe; writing Paul Fulford (original story), Joseph E. Duhamel, Edward J. Forsythe; produced by J.M. Slutker; Ross Stephenson, Maureen McGill, Jeremy Hart, Edward Blessington, Don MacQuarrie. Edmonton, Alberta, Canada: 1971. (97 min.): mono, col. [обратно]

5. Pilatus und andere: nach Motiven aus dem Roman "Der Meister und Margarita" von Michail Bulgakow. By Andrzej Wajda; Wojciech Pszoniak; Jan Kreczmar; Daniel Olbrychski; Michail A Bulgakov. [Mainz]: ZDF, [1972]. 1 Videokassette [VHS] (85 Min.): farb. [обратно]

6. Solaris. Directed by Andrei Tarkovsky; Script, Andrei Tarkovsky, Friedrich Gorenstein; Vadim Yusov; M Romadin; Eduard Artemev; Natalya Bondarchuk; Donatas Banionis; Yuri Yarvet; Anatoli Solonitsin; Vladislav Dvorjetzki; Nikolai Grinko; Sos Sarkissian. U.S.S.R.: Mosfilm, 1962. 2 videodisc (169 min.): sd., col. [обратно]

7. Man of La Mancha. Directed and produced by Arthur Hiller; screenplay by Dale Wasserman; based on the musical play "Man of la mancha" written by Dale Wasserman, which was based on the novel Don Quixote by Cervantes; Peter O'Toole, Sophia Loren, James Coco, Harry Andrews, John Castle, Brian Blessed, Ian Richardson, Julie Gregg, Rosalie Crutchley, Gino Conforti, Marne Maitland. Santa Monica, CA: Metro Goldwyn Mayer Home Entertainment, [2004], 1972. 1 videodisc (132 min.): sd., col.; 4 3/4 in. [обратно]

8. Le Magnifique. Un film de Philippe de Broca; produced by Georges Dancigers, Alexandre Mnouchkine; Jean-Paul Belmondo; Jacqueline Bisset; Vittorio Caprioli. France: Les Films Ariane, StudioCanal vide?o, [e?d.], 1973, 2009. 1 DVD vide?o monoface zone 2 (1 h 37 min.): coul. (PAL), son. Mono. [обратно]

9. Jane Eyre. Directed by Joan Craft; dramatized by Robin Chapman; based on the novel by Charlotte Bronte; produced by John McRae; Sorcha Cusack, Michael Jayston. Silver Spring, MD: BBC, Acorn Media, [2006], 1973. 2 videodiscs (ca. 248 min.): sd., col.; 4 3/4 in. [обратно]

10. Don Quixote. Directed by Rudolf Nureyev, Robert Helpmann; based on the book "El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha" by Miguel de Cervantes Saavedra; produced by John L. Hargreaves; Rudolf Nureyev, Robert Helpmann, Lucette Aldous, Ray Powell, Francis Croese. Melbourne, Australia; West Long Branch, NJ: Kultur, International Arts Inc., Australian Ballet, 1973, 1999. 1 videodisc (127 min.): sd., col.; 4 3/4 in. [обратно]

11. Soylent green. Directed by Richard Fleischer; screenplay by Stanley R. Greenberg; based on a novel by Harry Harrison; produced by Walter Seltzer, Russell Thacher. Charlton Heston, Leigh Taylor-Young, Chuck Connors, Joseph Cotten, Brock Peters, Paula Kelly, Edward G. Robinson. Burbank, CA: Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Entertainment: Turner Entertainment, 2003. 1 videodisc (ca. 97 min.): sd., col.; 4 3/4 in. [обратно]

12. The paper chase. Directed by James Bridges; screenplay by James Bridges; produced by Robert C. Thompson and Rodrick Paul; Based on the novel by John Jay Osborn Jr.; Timothy Bottoms, Lindsay Wagner, John Houseman, Edward Herrman, James Naughton, Graham Beckel. [United States]: Twentieth Century-Fox, 1973. film reels (109 min.): sd., col.; 16 mm. [обратно]

13. Wicker man. By Robin Hardy; Peter Snell; Anthony Shaffer; Harry Waxman; Seamus Flannery; Paul Giovanni; Eric Boyd-Perkins; Edward Woodward; Britt Ekland; Diane Cilento; Ingrid Pitt. United Kingdom: Warner Bros., 1973. 5 reels of 5 (90 min.): sd., col.; 35 mm. [обратно]

14. Sekret. Rezyseria Roman Zaluski, Bohdan Ziolkowski; Wspolpraca rezyserska Beata Bilska, Zbigniew Rebzda; Scenariusz Roman Zaluski, Bohdan Ziolkowski; Nowela Jerzy Urban; Antonina Gordon-Gorecka, Anna Dymna, Halina Golanko, Joanna Jedryka, Miroslawa Krajewska. Wroclaw, Poland: Studio Filmowe Kadr, Zespol Filmowy Panorama, 1973. (80 min.): 2424 m. [обратно]

15. Columbo: The complete third season. V. 2.: Publish or perish. Directed by Robert Butler; created by Richard Levinson; written by Peter S. Fischer; Peter Falk, Jack Cassidy, Mickey Spillane. [United States]: Universal, [2005]. 2 videodiscs (684 min.): sd., col.; 4 3/4 in. [обратно]

16. Rollerball. Directed and produced by Norman Jewison; screenplay by William Harrison; based on the short story Roller ball murder by William Harrison; James Caan, John Houseman, Maud Adams, John Beck, Moses Gunn, Pamela Hensley, Barbara Trentham, Ralph Richardson. Santa Monica, Calif: United Artists, MGM Home Entertainment, 1975, 1998. 1 videodisc (125 min.): sd., col.; 4 3/4 in. [обратно]

17. Three days of the condor. Directed by Sydney Pollack; screenplay by Lorenzo Semple, Jr. and David Rayfiel; produced by Stanley Schneider; based on the novel by James Grady; Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson, Max von Sydow, John Houseman. New York: Paramount, 1975. 1 videocassette (VHS-PAL) (113 min.): sd., col.; 1/2 in. [обратно]

 

 

© Милена Цветкова
=============================
© Електронно издателство LiterNet, 20.05.2018
Милена Цветкова. Книги и четене в аудиовизуална трансмедийност. Варна: LiterNet, 2018