Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БИОГРАФИЧНА СПРАВКА ЗА ЕДИН НАЧИНАЕЩ АВТОР

Г. Георгиев

web

Винаги се смята, съвсем неоснователно, че авторите, били те и начинаещи, се раждат, както всички други хора по света, от техните майки. Но решително настъпи времето да се противопоставим на тези догматични, и чини ми се доста злоупотребителни, навици на биографистите, щото да им натрием носовете за благото на народа и щастието на писателите.

И тъй, в далечната и доста свободомислеща в западните покрайнини на европейския свят 1976 година се пръкнал отвъд желязната (адски глупава идея за наименование на една) завеса, т.нар. начинател в авторовото изкуство Г. (Гъ точка) Георгиев.

Пропускам умишлено въпроса за неговото детство, тъй като г-н Фройд е писал предостатъчно по въпроса в знаменитите си научни трудове, според мнозина, плагиатствайки директно от жизнения път на въпросния, упоменат по-горе автор Г. (Гъ точка)...

Както и да е... В живота си до настоящия момент авторовата мисъл се препъвала, блудствала и се домогвала до незначителни успехи на попрището на нелеките авторови достижения.

Стигнало се дотам, че един ден той, Авторът, онзи начинаещият, се простил с въжделенията си по отношение на устройството на вселената като такава и преминал в едно много по-комфортно поле на съществуване - застанал насред оживена магистрала и се стараел да не го пропуска сблъсъка на нито един челен удар от преминаващите автомобили.

Сега, като се замисля, било е достижение на изкуството. От друга гледна точка авторът така и не разбрал зaщо и след тези героични опити да достигне Нирвана си оставал все така незабележим полуавтор от дребен и незначителен род (среден род, ако трябва да сме взискателни към историята) автори.

С това се приключил и периодът му на дирене и като сложил най-накрая точка в началото на незапълнения с нищо освен с белота първи свой лист, Г. Георгиев написал бележити произведения, неизвестни и до наши дни.

Благодаря за вниманието!

 

 

© Г. Георгиев
=============================
© Електронно списание LiterNet, 17.09.2001, № 9 (22)