Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СТЕФАН ДЕЛЧЕВ
=============================

e-mail : boyanadelcheva@abv.bg

Стефан ДелчевСтефан Делчев е роден е в Бурас на 22.03.1950 г. Завършил е Химически техникум и Педагогически институт в родния си град. Владее две изкуства - поезия и живопис. Работил е като учител и като художник. През 2001 г. е участвал в изложба на сюрреалистична живопис в галерия “Агора”, Бродуей, Ню Йорк. Печатал е свои стихотворения в първия брой на първото експериментално списание за авангардна поезия в България “Литавра”, във в. “Пулс” и “Черноморски фар”, списание “Море” и др. В живота си различава два етапа: хедонистичен - на крайбрежни съзерцания, в който е съзрявала неговата поезия и живопис, и етап на религиозно-творческо уединение. Живее и твори в Бургас.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Воля за святост
  Древните икони

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013
Електронно издателство LiterNet