Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРИЯ КИТАНОВА
=============================

e-mail : miyak@abv.bg

Мария Китанова Мария Китанова е родена в гр. София. Завършва българска филология в СУ "Климент Охридски" през 1977 г. От 1978 г. постъпва като редовна докторантка в Института за български език при БАН. Защитава докторска дисертация на тема "Одринският говор" през 1982 г. Избрана е за доцент от 1997 г. От 1997 до 2006 и от 2012 - ръководител на Секция за етнолингвистика в Института за български език при БАН. Член на Научния съвет към Института. Била е преподавател в СУ "Климент Охридски" и в Московския държавен университет "М. В. Ломоносов". През 2009 е поканена за гост-професор в Държавната академия за славянски култури, Москва. Научните й интереси са в областта на етнолингвистиката, когнитивистиката и лингвокултурологията.


ЕЗИКОЗНАНИЕ

Книги
  Свой за чуждите и чужд за своите

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013
Електронно издателство LiterNet