Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Януари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛИДИЯ ЛЕЧЕВА
=============================

e-mail : lydiagreeting@gmail.com

Лидия ЛечеваЛидия Лечева е магистър по журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" и европеистика в Европейската академия в Берлин. Журналист в централния печат, сътрудничи на радио- и телевизионни предавания; член на Международния съюз на журналистите. Публикува стихове и хайку в сп. "Съвременник", "Орфей", "Орфеева лира", "Правен свят"; в. "Словото днес", "Труд", "24 часа"; "Либерален преглед", "Литературен свят"... Представяна е по БНР и по Дарик радио. Автор е на поетичните книги: "Разсъблечени стихове" (2011) и "Капчук" - хайку на български и английски (2013). Участва в Антология на българското хайку "Различна тишина" (2012) - на унгарски и български. Пише хайку на английски език; публикува активно в японски и американски сайтове. Член на Българския хайку съюз и на Световната хайку асоциация. Като доброволка в международни организации, тя участва в мисии в следвоенни и етнически конфликтни райони в най-бедните страни на Африка, Азия и Европа. Живее и работи в София.

ПОЕЗИЯ

Накъсо
  Хайку - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013
Електронно издателство LiterNet