Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НИНА БОЖИДАРОВА
=============================

e-mail : ninaboj@hotmail.com

Нина Божидарова е завършила Литературния институт "Максим Горки" в Москва, в класа по художествена проза на Андрей Битов. Защитила е докторат по руска литература в Париж, където живее в момента. Чела е лекции в САЩ, има участия в конгреси и конференции в Англия, Франция, България и САЩ. Автор е на романа "Там, където ни обичат" (2010) и на сборника с разкази "Спомените на тоталитарното дете" (1996). Пиесата й "Клозет, или уважаеми господин Президент" е отличена в конкурса "Славка Славова" на Театър 199. Лауреат е на наградата на Министерството на културата на Люксембург за сатирична проза. Публикува разкази в български, руски и френски литературни вестници и списания.

ПРОЗА

Разкази
  Далече на север, далече на юг

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011
Електронно издателство LiterNet