Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АНЕЛИЯ ЯНКОВСКА-СЕНГАЛЕВИЧ
=============================

e-mail: yankovska-sengalevich@dir.bg

Анелия Янковска-СенгалевичАнелия Янковска-Сенгалевич е родена на 24.11.1955 г. в гр. София. Завършила е СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Българска филология". Работила е като специалист по фолклор в Направление за народоведение към Комитета за култура, като технически секретар в Посолството на НР България в Йордания, като преподавател в База за подготовка на чуждестранни кадри, като учител в Полиграфическия техникум, в 114. ЕСПУ (сега 1. АЕГ) и в 73. СОУ "Владислав Граматик". Автор е на книгите: "Къща без покрив" (1992) - лирика, "Екзотика в кухнята - Близкият Изток" (1995), "7 дни чудесни" (1999, 2005, 2010) - приказки, гатанки и стихотворения за деца, "Незрима светлина" (2010) - лирика. Носител е на І награда и златен медал от Националния студентски поетичен конкурс "Димчо Дебелянов" (1977) и на награди от VІІ Национален конкурс за поезия "Веселин Ханчев" (1990), ІІ Национален конкурс за учители-творци "Васил Карагьозов" (2010), ІІІ Национален конкурс за учители-творци "Анубис-Булвест 2000" (2011). Лауреат на Националната награда за детска литература "Петя Караколева" за 2011 г. Член е на Съюза на българските писатели.

ДЕТСКИ КЪТ

Стихове
  Когато навън е студено
  Приспивна песничка на село

Приказки
  Дъждко
  Приказка за сън

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011-2012
Електронно издателство LiterNet