Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТИЙТ АЛЕКСЕЕВ
=============================

Тийт Алексеев Тийт Алексеев (1968) е един от успешните съвременни писатели на Република Естония. Завършил е университетът в град Тарту, специалност "Средновековна история". Работил е като дипломат в Париж и Брюксел. Понастоящем живее в Талин. Първият му роман "Бялото кралство" (2006) му носи престижната награда, учредена на името на забележителната естонска поетеса Бети Алвер. Романът "Поклонничеството" излиза през 2008 година и печели Наградата на Европейския съюз за литература. "Каменната крепост" е втората книга от хрониките на Първия кръстоносен поход. За да напише книгите за Първия кръстоносен поход, авторът проучва и събира материали в продължение на десет години.


ПРОЗА

В превод от естонски език - Дора Янева-Медникарова

Романи
  Из "Каменната крепост"

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2016
Електронно издателство LiterNet