Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИЛОШ ДЪРДАЦКИ
=============================

e-mail : drdacky@itam.cas.cz

Милош ДърдацкиМилош Дърдацки (проф., дтн, инж.) работи от 34 години в Института по теоретична и приложна механика в Академията на науките на Чешката република като водещ изследовател и негов директор. Основна насока в работата му е изследването и предпазването от повреди на исторически сгради и материали. Неговата тясна специализация е в областта на документирането и опазването на стоманените архитектурни конструкции. За приноса му в областта на експерименталната механика и опазването на европейското културно наследство Милош Дърдацки е носител на почетното звание доктор хонорис кауза на Висше строително училище "Любен Каравелов", София.


АРХИТЕКТУРОЗНАНИЕ

На английски език

Статии
  Architectural, Material and Damage Survey of the Bulgarian Metal Church of St. Stefan in Istanbul (съавтори: Благовеста Иванова, Ради Ганев)

 

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet