Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЯН РИХЛИК
=============================

e-mail : rychlik@email.cz

Ян Рихлик Ян Рихлик (1954 г., Прага) е известен чешки историк, етнограф, педагог и писател. Специалист е по съвременна история на славянските и балканските народи. Завършил е история в Карловия университет в Прага, а след това е аспирант в СУ "Св. Климент Охридски" в София. През 2014 г. този университет му присъща и титлата "почетен доктор на историческите науки". Връзките у с България продължават, като той работи известно време в Института по фолклор на БАН. След това служебният му път продължава като преподавател в Карловия университет в Прага и Техническия университет в Либерец, и като учен в Института "Т. Г. Масарик" към Чешката академия на науките и в други институции. Автор е на множество научни и научно-популярни произведения, между които "Етнос и фолклор. Българо-чешки фолклорни паралели" (1997), "История на България" (2000), а в съавторство с други специалисти и "История на Македония" (2003), "История на Хърватска" (2007), "История на Словения" (2011), "История на Украйна" (2015) и други. Освен родния чешки, той говори английски, полски, руски, словашки, български, немски, сръбски и хърватски език, а писмено ползва и украински, белоруски и словенски.

ИСТОРИЯ

В превод от словашки - Асен Милчев

Предговори
  Сагата на две словашки семейства през турбулентния XX век

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet