Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Октомври  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДЖОРДЖ Р. Р. МАРТИН
=============================

Джордж Р. Р. МартинДжордж Р. Р. Мартин е роден на 20.09.1948 г. в Бейон, Ню Джързи. Започва да пише много млад, продавайки истории за чудовища на съседските си приятели за няколко пенита, като в цената се включвало драматично изчитане. По-късно в гимназията става фен и колекционер на комикси. Така започва да пише художествени текстове за комикс фензини (аматьорски списания). Разказът "Героят" е първата професионална творба, която продава на издателство "Галакси", още през 1969 г. Година по-късно завършва бакалавърска степен по журналистика в Северозападния университет в Еванстън с пълно отличие. След това записва магистратура в същото учебно заведение. Става писател на редовна заплата през 1979 г. През втората половина на 80-те се мести в Холивуд, където започва работа като сценарист в продукцията на CBS “Зоната на здрача". Също така работи и като изпълнителен сценарен консултант на ТВ сериала "Красавицата и звярът". Печели наградата за научна фантастика и фентъзи "Хюго" неколкократно. Известни творби на американския писател са "Смъртта на светлината", "Леденият дракон", "Рицарят на седемте кралства" и др. Но световно признание получава с фентъзи поредицата "Песен за огън и лед", която въвлича читателя в кървавите войни на Седемте кралста на Вестерос, в която създава свят на коварство и чародейство, зареден с енергията на митични същества, готови да заличат човешката раса, ако не бъдат спрени. Така с безпределното си въображение авторът спечели сърцата на милиони читатели по цял свят. Досега от "Песен за огън и лед" са излезли пет книги. Предстои издаването на последните две, които ще затворят цикъла на епическата сага. В момента живее в Санта Фе, Ню Мексико, с любимата си Парис.

ЕСЕИСТИКА

В превод от английски език - Лъчезар Йорданов

Есета
  За фентъзито


© Електронно издателство
LiterNet, 2015
Електронно издателство LiterNet