Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юни  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЧАРЛС ТРАМБЪЛ
=============================

Чарлс Трамбъл е роден в Мичиган, израства в Ню Мексико и получава образованието си в Йейл и университета "Нотр дам". Специализира в сферата на съветската външна политика и работи в областта на американско-руските отношения в Националната академия на науките на Съединените щати и радио "Свободна Европа", а след разпадането на Съветския съюз заема длъжност на директор в Енциклопедия Британика Инкорпорейшън в Чикаго. Среща се с хайку поезията през 1991, през 2004 и 2005 е президент на Хайку Сосайъти ъв Америка, а от 2006 е главен редактор на "Модерн Хайку", най-старото списание за хайку извън Япония и най-престижното американско списание за хайку.

ПОЕЗИЯ

В превод на Людмила Балабанова - от английски език

Накъсо
  Хайку - 1

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012
Електронно издателство LiterNet