Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КАРЛ СЕЙГЪН
=============================

Карл СейгънКарл Едуард Сейгън (1934-1996) е роден в Ню Йорк, САЩ. Образованието си завършва в Чикагския университет - бакалавър през 1955, магистър през 1956 и доктор по физика през 1960 г. Астроном, астробиолог и популяризатор на науката, той стои в основата на програмата за търсене на извънземен разум СЕТИ и е сред най-активните участници в проекта Voyager 1 - автоматичният космически апарат, изстрелян през 1977, който изследва Слънчевата система. Автор е на редица произведения, сред които "Свят, населен с демони: науката като свещ в мрака" изпъква като критична дисекция на най-разпространените съвременни заблуди, както и на научнофантастичния роман "Контакт", който e екранизиран година след смъртта му. Най-известен на широката публика е с телевизионната научно-популярна поредица "Космос", в която с лекота и искрящ хумор обяснява и най-сложните научни понятия и концепции. Енергичен защитник на марихуаната, той десетилетия наред пуши и е убеден, че тя допринася за оползотворяването на човешкия мозъчен потенциал.

ЕСЕИСТИКА

Есета

В превод от английски - Стефан Д. Стефанов

  Есе за марихуаната от г-н Хикс

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet