Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВСЯКА ДУМА Е НАЧАЛО

web

Всяка дума е начало, после бог попива смисъла с мастило. Познавам този гъдел под небцето сутрин и повикът на тялото да бъде сричка, пееща под душа. Как ги предпочиташ, питам: рохки или твърди, макар че са винаги безвкусни думите, особено в неделя. Понякога скитам с тях из листа, но нямам смелост да бъда съвършена като тишината. Пълна съм със вещи - вещите се разпознават, но не назовават. (Назоваването е умението да отлиташ, когато те повикат). Пълна съм със звуци на мелодия, която не мога да си спомня, но съм сигурна, че тя ме помни с широкопола шапка. Понякога разменям думи срещу думи, но никога не питам за цената. И без друго знам, че гълъбът във думите е мъртъв.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 30.05.2014, № 5 (174)

Други публикации:
Веска Гювийска. Бог е винаги другаде. София: Светулка 44 Атеней, 2014.