Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПОВЕЧЕ ОТ ВРЕМЕ

web

Повече от време - времената, в които няма да се срещнем, задържам пеперудите, с които ме е татуирала съдбата да бъда с теб, преди отлитане, без да взема нищо, даже стихове. Да има смисъл премълчаното, най-после да родя дете, което да ме прави видима като съдбата. Не знам дали ще смогна да взема вещите от шкафа, всичко мое ти принадлежи заедно с тишината. Заедно с морето и с шапката, която се простира по-далече от брега. Заедно с пророците и Йон, който бяга от бог с кит в окото, не, благодаря ще кажа, всеки кит ще трябва да си знае мястото: в Нинeвия живеят единствено поетите, които не вярват в притчи, защото ги създават. Заедно с полусянката, защото сянката е нещо лично, и часовника, той пък за какво ми е - умение да пресмяташ, без да се надяваш на безвремие.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.10.2016, № 10 (203)