Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПРИТВАРЯНЕ

web

Оная рокля с презрамки, макар че не можем да предвидим лятото докрай, с шапка между световете. С внезапно тръгване на лястовиците, сякаш напускат кораб. С маслинови горички на мъглата и сгъстяване на времето в дюлята, преди да капне. С прелистване на дъждовете по верандата и тишината мокра на охлюва в следата. С пране, забравено върху простора, което мята се, като удавник. С гласове, които припряно стълбите изкачват, и врати, които за никъде не водят. Преди да се изгубим в тъмнината на окото (тъмнината винаги е лична), децата хукват да върнат слънцето обратно, жените прозорците притварят и ето, вече някой зъзне, сякаш лятото напуснал.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 30.05.2014, № 5 (174)

Други публикации:
Веска Гювийска. Бог е винаги другаде. София: Светулка 44 Атеней, 2014.