Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОБИЧА ПОВЕЧЕ ОТ ЮДА

web

Приготвил си за мене пасха, и само аз безквасна седнала между жените. Познавам тътена на виното, което иде отдалече, чак от Кана, където Господ смеси виното с водата. Предполага се, защото истината може да убива, ако не е разредена като Библия. Ще ми трябват чаршафите колосани на листа и букви от червило, за да правя пеперуди, ще ми трябва утроба на жена бездетна, вечно е отворена за милостта на Господ, като преизподня. Ще ми трябва и разпятие, защото всичко, което се е случило на кръста, се случва в стиховете. Отхранвам гълъб, който утре от прозореца ще пусна да си иде, знак за помирението ми със съдбата. И с целувката, с която, може би, ще те предам, защото никой не може да обича повече от Юда.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.10.2016, № 10 (203)