Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИШКА В ОРИЗА

web

Старостта е безглаголно време, в което всички думи се завръщат по местата като например: Би ли ми подала четката за зъби, следват чехлите с халата, котката сама пристига, протягайки се между времената. Няма ме в книгата, няма ме в стаята с прозорец, забил чело в стената, няма ме и в кухнята като мишка във ориза, няма ме там, където слагам ключа, той винаги се мести без причина от квартира на квартира. Няма ме в леглото все по-тясно като нар в казарма. На терасата ме няма и между звездите също - това прави разстоянията между тях огромни. Няма ме отвътре и отвън, наоколо е само парфюмът на жена, която отминава.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.10.2016, № 10 (203)