Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МЕСИЯ В ДЪЖДА

web

Аз знам какво е очакването на Месия - такси в дъжда. Загадъчна жена, с лице на мим, което трябва да продължи да се усмихва, с устни, изхабени от червило. Решила домашните задачи на децата, прибрала от супника черпака - една пораснала Алиса със счупен нокът и лак безцветен. Заквасена като козунак от чужда ласка, в чуждата квартира изветряла като лимонада. С възкресенията и разпятие отложено за после, до коша със прането. Виновно сега монетите брои и времето пресмята: един час не й достига да бъде съвършена домакиня с черпак в ръката. Затънала в уроци по история и задачи с неизвестно, в очакването на такси в дъжда, защото Месията никога не идва.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.10.2016, № 10 (203)