Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАХАЛАТА В ЧЕТВЪРТЪК

web

Умря съседът, когато бях на пет и казаха, че е заминал. Не се завърнаха оттам и бабите с ръкави бели. Под тях криеха ошава и петмеза, и шарената сол, все още мога да я близна от дланта си. Вървях с нашето куче до завоя. То махна с опашка, после се стопи в мъглата на глухарче. Какво ли има там, се питах, щом не е време и не е път. Времето и пътят са реални. Щом не е есен или друг сезон - сезоните могат да се преброят на пръсти. Щом не е свят и не е бог. За да бъдеш свят, ти трябва един-единствен атом, за да бъдеш Бог, не трябва нищо. Когато махалата се пресели на небето и къщите обърнаха комин, в четвъртък слизаше Сесар Вальехо и казваше: Умряха всички, остана само Господ.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 17.08.2013, № 8 (165)