Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИТАКА

web

В далечината има сняг, той е винаги безупречен, искам да съм цвете, което стъпва върху земята босо. Когато гледам слънцето в очите, знам, че сме отговорни единствено за светлината, и мракът е поносим донякъде, защото е част от нея. Прибирам вещите сега, защото всяка вещ е разпиляване на време, и стъпките, които извървяват себе си обратно, но до теб не стигат, защото ти си твърде близо. Прибирам спомена за жмичка - Господ обича да се крие, без да го намират, прибирам и прането, за да мога тази вечер да отплавам към Итака - хоризонт и мачта. Прибирам разни джунджурии, напълно непотребни (като небитието), които ме правят още жива, като например скъсаното копче на сърцето.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.10.2016, № 10 (203)