Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПРОЗОРЕЦЪТ, НА КОЙТО НЕ КАЦАХА ГЪЛЪБИ

web

Мъртвите затваряха в банята, под душа с повреденото кранче. Влизах да изпушим по цигара. Не знам защо предпочитаха "Victory". На тоя прозорец в болницата никога не кацаха гълъби. Не сещах страх, само нощният хлад ме пронизваше до кости. Понякога си говорехме. Мъртвите обичат да слушат, ако им говориш за живота и страха от мъртвите. Да ги питам бях ли жива, беше безсмислено, след като не помнех бях ли се раждала. Знаех само, че един ден ще ме затворят с другите гълъби и няма да има прозорец, на който да кацна. После се събличах. Тялото ми смъдеше от угасените в него фасове на цигари "Victory". И пусках душа.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 19.12.2012, № 12 (157)