Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГРАНИЦА

web

Ударите на сърцето не се повтарят, брои остатъка от пътя, всеки път започва отначало, затова земята стои на място. По водата ходят единствено децата и Господ, който се отдалечава в маранята, тръгнал да наглежда своето паство, което гълъби лови със примка, за да може Той отново Гълъба да пуска. Господ обича свободата стига да съвпада с неговите интереси. Господ обича да говори за изкуство и е готов да ти отстъпи мястото на кръста - кръстът е липса на посока. Познавам белезите от мастило по ръцете, те не се изтриват лесно, ученичеството на света не свършва, презрението към Артиста. Знам колко тънък е ледът, по който стъпвам с букви, едно подхлъзване и си вече другаде. Границата между световете е незначителна, граница между времената няма. Каквото се е случвало веднъж, се случва винаги във стиховете, Словото проговаря само ако е било отхвърлено.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.10.2016, № 10 (203)