Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДЪЖДОБРАНЪТ

web

Когато някой те повика в тълпата, а ти не знаеш кой е. Стоиш насред себе си, разпръснат на хиляди глухарчета. Броиш планетите, на които сте се срещали, поляните от лайкучка с ръкопис от щъркели в неделя, игрите на децата, в които времето отсъства. Дали не сте се срещали в романите на Маркес, там е винаги надвечер. След сто години самота се сещаш, че веднъж, когато започна любовта, дойде холерата и нямаше какво да правиш с чая и бисквитата, потънала като Атланта. И нямаше какво да кажеш на седналия мъж отсреща. Така ти беше тясно, като раница, пълна с провизи. Къде е дъждобранът, казваш, отново ще вали, когато някой те повика в тълпата, а ти не знаеш кой си.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 17.08.2013, № 8 (165)