Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АГНЕЦЪТ

web

От непосилна болка ни спасява или любовта или омразата бях тръгнала да изгоря за тебе като плевня до последна сламка и добитъка на двора ще остане гладен цяла зима когато тревата избие като пасха ще се появи агнец със свещи върху рогцата и бог ще ме отлъчи за да помня че еднакво сучем от вимето на светлиата само мракът ни намира поотделно каквото и да криеш във ръката знам че се случва мигновено главата свеждам и се давя във всичко което е било червено каймака на червило ягодовите поляни в които съм била вълчица не ми е жал за нищо което може с кръв да се запише ризата ти още е снежнобяла от прането.

 

 

© Веска Гювийска
=============================
© Електронно списание LiterNet, 29.12.2016, № 12 (205)