Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
ТОРТАТА

Радостина А. Ангелова

web

Тя е за онази череша, за която се носят легенди. Не черешата от черешовото топче, нито черешата от прочутия парфюм на Guerlain. Не става дума и за вариантите на различни сортове, които невежите възпяват като японска вишна. Нито за компота на баба Лена, която все разправя, че слага само две лъжици захар и съседките й вярват, а после бурканите им гърмят.

Тя е торта за рождения ден с всички екстри - блат в три цвята, три вида крем и отгоре - фондан. Ама фондан един път, разлят като фонтан в Докторската градина (и точно като докторска престилка снежно бял). Най-отгоре се кипри круша. Не, няма грешка - круша. Черешката на тортата се отменя, защото рожденикът не е канибал.

Тя е тортата на черешката.

 

 

© Радостина А. Ангелова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 01.05.2012, № 5 (150)