Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
РОДНИНИ

Радостина А. Ангелова

web

Домът им е пълен с мебели, не могат да изхвърлят нито дивана от шейсетте, нито креслото на дядо му, нито кушетката с пружина в кухнята. Препъват се и при всеки пролетен полъх на вятъра, когато тя отваря зимните прозорци, за да проветри, избуява буренът на теснотията.

- Какво да изхвърлим - казва той, - ако дойде някоя от лелите ти, къде ще спи? Ами ако дойдат две от лелите ти? Или... вземат че дойдат и трите наведнъж? Легла трябват, няма на пода да спят, я...

- А пък ако празнуваме нещо, нали трябват столове, къде ще седнат гостите - вдига веждите си тя. - Я да видим, в хола имаме... три и две пет, девет, единадесет места. Ако вземем и столовете от кухнята и балкона ще поберем... деветнадесет човека. Трябва да внимаваме никога да не каним повече от деветнадесет човека.

И тя отива да бърше стъклата, за да са чисти, ако дойдат лелите й или внезапни гости.

Но никой от роднините не иска да ходи у тях. Много е тясно.

 

 

© Радостина А. Ангелова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 17.03.2011, № 3 (136)