Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО (ЛИР)

Радостина А. Ангелова

web

Добри колежки са, не чак приятелки, но то пък и приятели в днешния свят трудно се намират. На едната мъжът е бивш военен, а на другата е само бивш. Едната все се оплаква от запасния полковник, а другата мълчи. И докато сутринта чука с един пръст по клавиатурата и си пие бозата (с подсладител, че вече и роклята от миналия месец не й става), първата се сеща за снощи и пак:

- Ела, вика ми фуражката му ниедна, ела МУ, да ми дадеш ЦУ... ЦУ да му дам на него, представяш ли си? Не ми стигаха бетеерите, вепетата и кодовете за всяка глупост, ами сега съм и МУ. То асъл крава не, ами овца съм да търпя тая дивотия цял живот.

Съседното бюро нищо не казва. В обедната почивка втората лежи на коленете на чуждия полковник (на едно място, което само двамата си знаят) и се чуди:

- Какво толкова не може да запомни пък твоята: МУ - местно управление, ЦУ - ценни указания. И само се дразни... Но така е при липса на ЛИР.

А полковникът (всъщност много начетен мъж) покрай ЛИР се сеща и за краля, и за автора: да беше попаднал в неговия полк, никога нямаше да стане гей това момче Шекспир. Никога.

 

 

© Радостина А. Ангелова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 17.03.2011, № 3 (136)