Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕДИН НОРМАЛЕН ДЕН

Божидар Цендов

web

Събуждам се сутринта и се протягам върху специалния ортопедичен матрак, за който съм платил значително повече, защото ме е страх, че от другите ще ме боли гърба. Може би все пак вратът леко ме боли от нископрофилната възглавница, която съм взел заради специалната форма, но ползите от нея би трябвало да са повече.

Изключвам алармите на двата телефона. Два са, защото единия е личен и не мога да си позволя някой приятел случaйно да не може да ме намери на мобилния телефон, а пък ползвам и двете аларми, защото не мога да си позволя да закъснявам за работа. Сядам в леглото и си обувам чехлите. Ходенето по пода с боси крака може да ми докара някоя кихавица, а и никога не се знае подът колко е чист. Имам и от онзи препaрат за миене на подове, който избива всички известни и неизвестни микроби, които някое куче може да нанесе на пода с мръсни лапи. Не че имам куче, но човек никога не знае какво може да му влезе в къщата. Многото препарати ми изострят алергията, но използването им си заслужава. За да не ми се обостри алергията, всяка пролет превантивно пия от онези хапченца, които се пият само по едно на ден и освен това са със секси форма и е готино да ги пиеш и пред други хора.

Хапчетата са полезни, но леко ми се приспива от тях и затова си купувам от най-якото кафе на пазара, което притежава учудваща сила и май действа не само събуждащо. Отивам до кухнята, за да си го направя. Кафеварката е специална. От тези, които гарантирано правят дебела пяна за осигуряване на пълно удоволствие. Взел съм си я малко по-скъпа, но автоматична, за да печеля време. В нашето забързано всекидневие е много опасно да си губиш времето напразно.

Влизам в банята и вземам четката за зъби. Тя е малко по-скъпа, но космите й са със специална форма и специален наклон, който е изчислен в специална лаборатория. Нанасям специална паста за зъби, която има поне десет компонента и е не просто средство за чистота на зъбите, а за цялата уста. Почвам да търкам усилено, но се сещам, че ще загубя време и може да закъснея за работа. Опитвам се да претупам четкането, така че да има максимално полза за зъбите.

Отивам в кухнята и си сипвам корн флейкс от специалния, при който след 14-дневен курс човек отслабва с пет килограма. Сипвам и обезмаслено мляко. От обезмасленото мляко леко ми се повръща, но е много полезно за костите, а аз не искам на стари години да страдам с костите, както говорят всички медицински изследвания на хора, неприемали достатъчно калций.

След това изяждам и едно кисело мляко със специална бактериална култура, която гарантира, че няма да имам подут корем. Срамно е да ти е подут коремът, а и така си спестявам безброй заболявания на дебелото черво. След това изпивам сутрешните си витамини като комбинирам продукти от няколко фирми, за да взема най-доброто от тях. Витамините ми оцветяват урината и е възможно част от тях да се изхвърля неприета от организма, но производителите гарантират, че ни спасяват от много болести.

В началото имах проблеми с това оцветяване. Лекарите помислиха, че е свързано с бъбреците и ми предписаха изследвания. Едното беше доста болезнено, но имах голяма полза. Откриха, че съм предразположен към някои заболявания и ми предписаха специални хранителни добавки. Сега ги приемам и съм спокоен, че няма да се разболея от това, от което можеше да се разболея.

След това се измивам в банята хубаво с антибактериален сапун, защото всяка бактерия по тялото може да причини неприятна миризма. Обтривам се с хавлия със сребърни нишки, за да не мирише самата хавлия. Може някой гост да влезе в банята и да се отврати. Полагам ролон под мишниците, а иначе използвам специален парфюм на водеща фирма, за бъда добре приет навсякъде.

Обувам чорапи от специална нишка, за да не се излагам някъде, ако си събуя обувките. Старателно избирам вратовръзката да отива на сакото и ризата. Днес имам среща с нови хора и избирам дрехи, на които да личат по-добре етикетите на производителя. Налагам на косата си стронг гел, който избирам заради специалната миризма. Преди да обуя обувките си ги пръскам с два аерозола: един за убиване на микроби, а друг за приятна миризма.

Минавам през апартамента, за да изключа електроуредите и осветлението. За да може да се вижда добре и да си запазя очите здрави, съм поставил множество осветителни тела на тавана, стените и пода. ТВ и озвучителната уредба трябва да бъде прекъсната от захранване, защото е изключително мощна и трансформаторите консумират енергия, дори когато не работи. Но това са бели кахъри, защото заради нея приятелите ми ме приемат като равен. Освен това се грижа за Природата, а в последните години, който не го прави, се смята за доста изостанал.

Излизам през входната врата. Никога не се знае какво може да влезе в къщата и затова си взех по-скъпа входна врата с четиристранно заключване. Фирмата гарантира, че бравата е нов тип и ще трябват поне месеци на взломаджиите, за да се научат как да я отварят. Отвън вратата създава впечатление на обикновена стара дървена врата, за да не решат крадците, че като е скъпа вратата, то в апартамента има много скъпи неща. Пускам алармата като закривам клавиатурата й, за да не би случайно съседите или някоя скрита миниатюрна камера да засекат кода.

Спускам се по стълбите като поздравявам срещаните съседи. Не че много ми харесват, но поддържам взаимоотношения, за да съобщят на полицията, ако видят някой да се опитва да влезе в апартамента ми. Сещам се, че не съм си нанесъл слънцезащитния крем и се връщам във входа, за да го сторя. Не искам на стари години да ми се появи рак на кожата.

Отварям гаража, който ми е струвал много пари, но си заслужава. В днешно време се крадат ужасно много коли. Виждам петънце на капака на колата и първо го забърсвам, а после полагам специална паста, за да не събира мръсотия. Нищо не говори по-зле за собственика от мръсната му кола. Слагам сакото на специалната поставка зад седалката. Слагам специалните слънчеви очила за кормуване. Човек просто не може да вижда добре пътя с обикновени слънчеви очила. За това говорят всички направени изследвания.

На обяд с колегите отиваме в скъп ресторант. Не можем да си позволим по-евтин заради качеството на храната. За всеки случай след обяда вземам хапче за по-добро храносмилане, хапче срещу киселини и хапче срещу газове, защото е ужасно неприлично на човек да му куркат червата.

След обяд шефът ми вдига скандал за някои неща. Не мога да си позволя да застраша работата си с всички сметки, които човек има в днешно време, и стискам зъби. Заболява ме гастритът след това, но за щастие, имам няколко вида лекарства и ги изреждам едно след друго, докато болката престане. Вземам си работа за вкъщи, защото не мога да си позволя да ми излезе име, че не се старая. Оттам до съкращението е само една крачка, а има толкова сметки за плащане.

Прибирам се вкъщи. Сипвам си чаша уиски за успокоение. Избирам от най-скъпото, защото е пречистено и няма вреда за организма. Язва и увреждания на черния дроб се получават само от некачествения алкохол. По това време пристига детето. Докарват го с транспорт от частната детска градина. Не мога да позволя да ходи на обикновена детска градина и да придобие просташки говор, маниери и вредни разбирания за живота. Също така влагам големи суми при намирането на подходящото начално училище. Почнах да търся такова, когато детето ми беше на една година. Не мога да си позволя моите деца да са по-зле образовани или възпитани от тези на приятелите ми.

Обяснявам на детето колко е вредно да комбинира части от различни костюмчета. Така другите родители ще си помислят, че е небрежно, а и няма да могат да познаят марките на дрехите. Скарвам му се за думата, която току-що употреби. Трябва да я е чуло по пътя от някой извън микробуса. Няма как да е в детската градина. Нареждам му за два часа да довърши домашните си и го затварям в стаята му.

Пристига съпругата ми. Купила е изключително ценни неща. Таблетки за коса и нокти, защото красотата отвътре си личи отвън, специални таблетки за отслабване и нова серия дневен, нощен, сутрешен и следобеден крем за мен и нея. Измислили са чудесна комбинирана серия за съпруг и съпруга. Бурканите са големи колкото такъв от зеленчукова консерва и се гарантира, че ще изтраят поне за месец.

Влизам в банята към 21:00 часа и започвам да полагам на косата си балсам против оплешивяване. Още няма явни признаци, но ако човек не е подготвен, това може да го застигне неочаквано. Изпитвам трудности, тъй като гъстата коса ми пречи на полагането на балсама. Жена ми почва с полагането на вечерния крем от краката. Минавам към конеца за зъби, а след това жабурене с вода за зъби. Внимателно оскубвам всяко косъмче в носа. Купил съм си увеличително огледало и платинена пинсета. Полагам чисто мъжки крем за лице.

Около 22:30 излизам от банята. Жена ми току-що е приключила с кремовете и отделя в една чаена чаша хапчетата, които взема за красота. Вземам моите афродизиаци и подготвям кондомите, овлажняващ крем, задържащ крем, противозачатъчен крем и крем за евентуални ранички.

В 23:00 проверявам детето. Заспало е?! Събуждам го да си направи домашните. Инструктирам го за това колко важни са парите и към 24:00 го слагам да спи. Отивам при жена си. Тя е заспала с маска за косата. Няма начин да я събудя. Прибирам подготовката. Пия хапче за сън, защото добрият сън е изключително важен. Проверявам резетата на вратата, райберите на прозорците, алармата. Лягам и аз.

Към 04:00 заспивам.

 

 

© Божидар Цендов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 17.04.2011, № 4 (137)