Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРИНА ВЛАДЕВА
=============================

e-mail : m_vladeva@mail.bg

Марина ВладеваМарина Владева Йорданова е родена през 1979 г. в гр. Смолян. През 2003 г. завършва славянска филология (специалност сръбски и хърватски език и литература) във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В периода 2006-2010 г. е редовен докторант към Катедра „Българска литература“ в същия университет. От 2008-2011 г., като хоноруван преподавател, води семинарни занятия по съвременна българска литература и ръководи журналистическата практика на студентите от специалност "Българска филология". През 2010 г. защитава дисертация на тема „Историческата тема между двете световни войни и трансформациите й в романите на Емилиян Станев и Иво Андрич“. От есента на 2011 г., след спечелен конкурс на МОМН, е командирована в Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“, Р. Молдова. Автор е на книгата „Мостове и крепости на смисъла. Литературнокритически статии и интерпретации на южнославянския роман от ХХ век“ (2012 г.) и на повече от двадесет научни съобщения, статии, отзиви и рецензии в специализирания печат. Научните й интереси са в областите: история на българската литература, южнославянско сравнително литературознание, бесарабска българска литература.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Рецензии
  И те в литературата (Удоволствен прочит на една юбилейна книга)

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet