Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Февруари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИЛИЯНА ЧАЛЪКОВА
=============================

e-mail : iliyana.chalakova@gmail.com

Илияна Чалъкова е родена през ноември 1980 г. в гр. Пловдив. Завършва португалска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и магистратура по превод и редакция в същия университет. През 2003-2004 специализира съвременна португалска литература в Лисабон със стипендия на Португалския културен институт. След завръщането си работи като икономически журналист, преподавател по португалски език и култура към Катедрата по испанистика и португалистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски", преводач от португалски. Понастоящем е докторант по съвременна португалска литература и специализант по женски изследвания към Нов лисабонски университет. Има публикации и интереси в сферата на африканските португалоезични култури, женска литература през телесния код, съвременен португалски драматургичен текст и еротична литература. Участва в национални и международни конференции и колоквиуми в областта на португалоезичните изследвания.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Телесен етюд върху Медея. Упражнение

 

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet