Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юни  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕКАТЕРИНА ТОДОРОВА
=============================

e-mail : e.todorova@nbu.bg

Екатерина ТодороваЕкатерина Въткова Тодорова е родена в София. През 1995 г. завършва магистратура по логопедия в СУ "Св. Климент Охридски". През 2004 записва докторска програма "Езикова и речева патология", а от 2006 г. е доктор по психология. Професионалните й интереси са в областта на дислексията, психологията на развитието, клиничната психология и когнитивната психология. Член е на Българската асоциация по дислексия, Дружеството на психолозите в България и Националното сдружение на логопедите в България. Автор е на монографичните изследвания: "Диагностика на езиков дефицит при дислексия" (2005), "Дислексия" (2007; 2008) и "Артикулационни нарушения" (2009). Публикувала е студии и статии в научния печат, сред които: "Дискалкулия - прояви при дислексия" (2003), "Реализация на морфологична способност при деца с дислексия" (2004), "Езиково кодиране на словоформи за множествено число при деца с дислексия" (2004), "Дислексия - терминологичен речник" (2006, в съавторство), "Оценка на езиковата реализация на граматичното значение множествено число на съществителни имена при деца с дислексия" (2006), "Поява и функции на предвербалните средства за общуване (2007, в съавторство), "Eye-Movements in Reading: Length and Frequency Effects in 9-12 years old Children" (2009, в съавторство) и др.


ПСИХОЛОГИЯ

Рецензии
  "Психотерапия - на игра и наистина" от Владимир Бостанджиев

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009
Електронно издателство LiterNet