Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПРИЗЕМЯВАНЕ

Бистра Величкова

web

Ако внезапно съобщят, че самолетът, в който летим на 10 000 метра над земята, губи височина и скоро ще се разбие, ще хвана силно ръката на мъжа до мен. Преди излитане ме попита дали мястото е свободно, после си разделихме захарчето за кафе, а когато, задрямвайки, главата му неволно падна на рамото ми, учтиво се извини. Когато самолетът ни започне да пада, ще хвана силно ръката му, ще го погледна право в сините очи и ще го целувам страстно, докато и двамата изчезнем завинаги. "Уважаеми пътници, предстои приземяване", чу се гласът на пилота през радиоуредбата. "И този път ни се размина", усмихна ми се мъжът и закопча предпазния колан.

 

 

© Бистра Величкова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 16.05.2015, № 5 (186)