Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОГЛУШИТЕЛНАТА ТИШИНА НА МИНУТИТЕ

Бистра Величкова

web

Eдни и същи разговори. По всяко време, във всяка точка на света. Как си? Яде ли? Добре ли спа? Важните въпроси от бита. Работа, жена, мъж, деца... Семейство. Времето? При вас вали ли? Тук е слънчево. Бях на фризьор. Как е баба ти? Искаш ли да ти донесем ябълки от градината? И круши. Зеле ще затваряте ли за зимата? Сарми да направите и питка за Бъдни вечер! И парàта да не забравите вътре! Елха взехте ли? Много са скъпи! Ние само клонка от бор ще украсим. Къде ще сте на Нова година? Вкъщи или с куверт, на ресторант? Да не сте изстинали?! Говорите носово. Боли ли те гърлото? Ние с баща ти настинахме. Пази се! Грижи се за себе си! Как е работата? Ще те повишават ли? Ще я сменяш ли? Парите стигат ли ти? Ще се жениш ли скоро? Как е мъжът? Жената, децата...? Малките ходят ли на градина? Кога ще раждате? Време е! Всичко е Божà работа! Каквото ни е писано... Купила съм спанак за супа. И катък ще направя. Елате на вечеря! Аха, на театър сте... "Покана за вечеря". Съвременна пиеса! Ще ходите ли на ски зимата? Аха, на спа-хотел на Алпите. Ние ще сме на Хисаря. Лятото ще отидем заедно на Китен. В парка сме. Стана късно тук, захладня... Съвсем опустя! Вие вкъщи ли сте? А-а, излизате. Обадете се пак, когато можете! И ще повторим всичко казано до тук. Няма какво друго да споделяме, освен всеобщата пустота. Едни и същи разговори. По всяко време, във всяка точка на света. Как си? Яде ли? Добре ли спа?

 

 

© Бистра Величкова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 06.09.2020, № 9 (250)