Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВИКТОР ХУГО РАСКОН БАНДА
=============================

Виктор Хуго Раскон БандаВиктор Хуго Раскон Банда е роден е на 16.08.1948 г. в Урачик, Чихуахуа, Мексико. Първоначално е преподавател в средно училище в Чихуахуа, а после специализира испански език и литература във висшето училище "Хосе Медрано". По-късно се премества в Мексико Сити, където учи Право и му е присъдена титлата "Доктор по Право" на UNAM – Universidad Nacional Autόnoma de Mèxico. Член е на Комисията по изкуство към Национален съвет по култура и изкуство и на Консултативен съвет към Мексикански институт по кинематография. През 1999 г. става президент на Съюз на писателите на Мексико. Драматург, театрален критик, кино сценарист Виктор Банда започва своята литературна кариера, пишейки поезия и театрални творби. През 1974 г. неговата пиеса "Ноленс Воленс" (реж. Виктор Банда), го прави носител на първа награда, като автор и режисьор на конкурса "Театрални творби", организиран от Национален институт за младежта на Мексико. Носител е на още десетки награди – национални и интернационални. Неговите творби са поставяни както в Мексико, така и цяла Латинска Америка, в Испания и на Бродуей. Пиесата му "Желанието" печели най-голямата награда на ежегодния фестивал на театралното изкуство в Монтерей, август, 2005 г.


ДРАМАТУРГИЯ

Пиеси
  Желанието

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet