Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛАУРА ВАЧЕАНУ
=============================

Лаура Вачеану е родена в Буку, Яломита. Завършва Филологическия факултет в Букурещ и Училището за популярни изкуства, специалност "Пеене", като получава дидактическа степен за учител по румънски език. Работила е като заместник-директор в училище "Б. П. Хасдеу" в Костанца и е участвала в различни конкурси в страната и в чужбина; носител е на няколко награди и номинации. Нейни творби могат да бъдат прочетени в румънски и международни антологии и списания. Организатор е на много проекти с детски театри. В Германия, през месец май 2005 г., на Bad Nauheim, тя представя проекта си "Хайку по румънски" заедно с Василе Молдован от Румънското хайку общество, Букурещ. Лаура е президент на Хайку обществото в Констанца и съорганизатор (заедно със Соня и Мария Коман, Александра Флора Мунтеану и Раду Патрики) на Световния хайку фестивал под ръководството на Световния хайку клуб, през 2005, 2007 и 2009 г. Тя е редактор на списание "Албатрос" (2002-2009) и на международни антологии, координатор и организатор на годишния хайку колоквиум в Констанца (2001-2009). Международният културен диалог в Сърбия, Влаево - 23-25 април 2009 г., дава на нея и на Александра Флора Мунтеану възможност да запознаят публиката с румънското хайку. Член е на Училището за танка и ренку в Слобозия, Яломита. Автор на "Паметта на кита" (1999 - хайку, танка, хайбун; второ издание - 2003) и на "Късни поеми" - том с ренку, готов за публикация.

ПОЕЗИЯ

В превод на Мая Николова - от английски език

Накъсо
  Хайку

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet