Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИВАН ИВАНОВИЧ
=============================

Иван Иванович е сръбски писател, чиито произведения са изключително популярни сред читателите, но и редовно забранявани от властите. Започва с романа "Червеният крал" (1972), заради който остава за постоянно без работа. Автор е на пиесата "Шопското посолство", играна повече от сто пъти в Югославския драматичен театър в Белград; на документален роман за Раде Драйнац - един от най-романтичните интимни приятели на Елисавета Багряна; на романа "Аризани" (1982), обявен за най-четения роман в Сърбия; на романа "Прокълнатият сърбин" (1993), конфискуван от сръбските власти. Съсъставител на антология на сръбската "лакейска" политическа поезия; основател на много кратковременни дисидентски издателства, както и на литературното списание "Сръбски Юг". На български са публикувани романът "Прокълнатият сърбин" (1997) и сборникът "Новели" (2006).

ПУБЛИЦИСТИКА

В превод от сръбски - Ганчо Савов

Писма
  Протестно писмо

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009
Електронно издателство LiterNet